De Dichtersmarathon '23

17 Feb at 19:30 | Deuren open: 19:00 Prijzen: Regulier: €10,50, Stadspas/CJP/Student: €8, Livestream: €6 Nederlandstalig programma
Avonden

Voor het eerst weer in het echt, sinds de pandemie: de DICHTERSMARATHON ♡

Op 17 februari trekken we, geheel volgens traditie, een blik dichters open. Elk jaar organiseert Perdu de ultieme dwarsdoorsnede van de Nederlandstalige poëzie: maar liefst 30 dichters in 3 uur. Alleen onderbroken door één pauze, niet door aan- of afkondigingen, bio- of bibliografische informatie. Een intense stroom pure poëzie, afgevuurd op de luisteraar die na afloop de zaal uit strompelt als uit een prachtige koortsdroom ontwaakt, dringend toe aan een biertje, een toiletbezoek en de aankoop van minstens vijf nieuwe bundels van zojuist gehoorde dichters. Dit is de marathon, en een beetje poëzieliefhebber wil het voor geen goud missen!

We nodigen een scala aan dichters uit in de breedste zin van het woord, en elke spreker leest twee gedichten van henzelf en één van een buitenlandse collega. Van poëzie tot muziek, van grote namen tot groentjes, van ondoorgrondelijk experiment tot swingende slam: wees welkom voor een grand tour door het hedendaagse poëzielandschap.

Nergens anders zie en hoor je zoveel verschillende vormen van dichtkunst en nergens anders krijg je zoveel dichters voor je geld. En goed nieuws voor je wervelkolom: onze tribune heeft nu wél een rugleuning. Dus kom naar Perdu op 17 februari voor de Dichtersmarathon 2023!

Reserveer snel een plek want de Dichtersmarathon raakt vaak uitverkocht! Kun je er niet bij zijn? Dan kun je ook een kaartje voor de livestream kopen, deze is tot een week na het programma nog terug te kijken.

Met:

Anneke Brassinga, Valentijn Hoogenkamp, Ferdy Karto, Hannah van Binsbergen, Martin Rombouts, Merel van Slobbe, Tijdelijke Toon, Erik Bindervoet, Shabnam Baqhiri, Idwer de la Parra, Arno van Vlierberghe, Astrid Haerens, Dewi de Nijs Bik, Esther Jansma, Isa Altink, Jill van Grinsven, Lemuel de Graav, Marthe van Bronkhorst, Osama Alloush, Ben Zwaal, Eva Gerlach, Nachoem Wijnberg, Frances Welling, Dean Bowen & Hélène Gelèns

Gehost door Asha Karami en Maxime Garcia Diaz