Barbara Schilthuis: Liedjes en poëzie op muziek

Stichting Perdu - Copyright blinkfotografie
26 mei om 14:30 | deur open: 14:00 | tickets: €17,50 | taal: Nederlands en Engels
Nederlandstalig
Performance

Barbara Schilthuis brengt een poëtisch programma met eigen liedjes en poëzie op muziek. De voorstelling gaat over hoe een individu zich een weg probeert te banen door de moderne welvaartsmaatschappij. De dynamiek van de stad heeft een grote aantrekkingskracht, maar de natuur is nodig om je gedachten te ordenen. Hoe blijf je in contact met je eigen stem in het doolhof van de digitale wereld? Misschien biedt de liefde uitkomst. Deze zoektocht vormt de basis voor muzikale verhalen, die soms melancholisch zijn, maar vaker lichtvoetig en speels.

Bij het componeren van de muziek laat Barbara zich onder andere inspireren door de blues, popballads en geïmproviseerde muziek.  Zo nu en dan maakt ze een uitstapje naar rap, waarbij een stevig ritme de basis vormt bij een gesproken tekst.

In de jaren tachtig en negentig trad Barbara op als cabaretière. Ze maakte deel uit van het cabaretduo O’Romeo, dat in 1986 in de finale van het Leids Cabaret Festival stond.  Ze heeft ook verschillende solovoorstellingen gespeeld. Nu richt ze zich op het verkennen van de raakvlakken tussen poëzie, muziek en theater.

Gitarist Simon Swinkels begeleidt een aantal nummers tijdens de voorstelling. Simon studeerde onder andere jazzgitaar aan DJAM Amsterdam.

Zie ook: www.barbaraschilthuis.nl