de gang mondt uit gedachten veranderd

Stichting Perdu - De gang mondt uit gedachten veranderd
01 dec om 20:00 | Deuren open vanaf 19:30. Tickets: Regulier €12.50, Student/Stadspas €10, Livestream €6. Taal: Nederlands & Engels.
Avonden

In november publiceerden Uschi Cop en Steff Geelen hun chapbooks bij Wintertuin Uitgeverij. Van Uschi verscheen Zwaktebod, een bundel met claustrofobische verhalen over personages wiens leven wordt getekend door een verlangen naar zingeving. Vanuit haar chapbook ontwikkelde Uschi een existentiële monoloog over de illusie van het narratief en het ontstaansproces van Zwaktebod die zij op deze avond zal presenteren. Tegelijkertijd publiceerde Steff hun chapbook De splitsingen, een verhalenbundel vol buitenbeentjes en shapeshifters, waarin magische metamorfoses de levens van de personages op hun kop zetten. Tijdens hun performance brengt Steff een van de verhalen uit de bundel tot leven met beeld en audio. Ook zullen Lou Lou Sainsbury en Iduna Paalman een bijdrage leveren aan deze avond. Iduna Paalman zal gedichten voordragen en  Lou Lou Sainsbury brengt naar Perdu haar performance General Feeling – een sonisch transformatieve liefdesbrief aan een buitenaards wezen binnenin, gebaseerd op herschreven verhalen uit Psychopathia Sexualis van Richard Von Kraft Ebbing’s.

Over de gastsprekers

Uschi Cop is schrijver, literair curator en doctor in de taalpsychologie. Tien jaar geleden verhuisde ze naar Brussel en werd verliefd op de stad. In zintuiglijk en scherp proza belicht ze thema’s zoals rouw, feminisme, machtsrelaties in intimiteit en het creatieproces. Ze brengt regelmatig poëtische tekst en performances op verschillende podia. Ze schreef reeds columns voor De Morgen en Bruzz en publiceerde korte verhalen en poëzie in onder andere Kluger Hans en Deus Ex Machina. Begin 2021 richtte ze Hyster-x op, een Belgisch makerscollectief voor vrouwen en non-binaire personen.

Steff Geelen is schrijver en maker met een achtergrond in sociologie. Hen schrijft proza, poëzie, essays en theater over personages die hun eigen logica erop nahouden. Daarnaast maakt hen interdisciplinair werk en performances en duikt graag de archieven in.

Lou Lou Sainsbury is een kunstenaar gevestigd in Rotterdam (Nederland) en Margate (United Kingdom) en werkt met film, live-performances, poëzie, tekenen, beeldhouwkunst en textiel. Ze beschrijft zichzelf als een tijdreiziger en maakt dingen die de geschiedenis van levende wezens ongedaan maken tot bedrieglijke droomlandschappen, waarbij identiteit, gemeenschap en ecologische verstrengeling worden onderzocht. Ze werkt vaak samen en ontwikkelt intieme langetermijn-onderzoeksprojecten, geleid door improvisatie, filmische processen en sonisch denken. Na het behalen van haar MA in Kunstpraxis aan het Dutch Art Institute in 2021, ontving Lou Lou het Freelands Gasworks Partnership Programme. Eerder was ze associate artist bij Open School East in 2017, nadat ze in 2016 haar BA in Moving Image aan de University of Brighton in 2016. Haar werk is internationaal tentoongesteld in solo- en groepstentoonstellingen.

Iduna Paalman is dichter en schrijver. In 2019 verscheen haar eerste bundel De grom uit de hond halen, die bekroond werd met de Poëziedebuutprijs en genomineerd werd voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs, de C. Buddingh’-prijs en de Eline van Haarenprijs. De Volkskrant riep haar uit tot literatuurtalent van het jaar. In 2022 kwam haar tweede bundel Bewijs van bewaring uit, waarmee ze  de J.C. Bloemprijs won en genomineerd werd voor de Herman de Coninckprijs. Naast poëzie schrijft Iduna proza, toneel en recensies, en is ze docent.