Seksnegativiteit

Stichting Perdu - 2023_11_06_negativiteit_linkedin
24 nov om 20:00 | Presentatie van het nieuwe nummer van nY. Tickets: Regulier €12.50, Student/Stadspas €10. Taal: Nederlands en Engels.
Avonden

Op 24 november presenteert nY, Vlaams tijdschrift voor literatuur, kritiek & amusement, haar nieuwe nummer getiteld ‘seksnegativiteit’. Het thema van dit nummer is geen antiseks-pamflet, en evenmin een kritiek op de optimistische seksuele bevrijdingsbeweging in feministische en queer kringen die zich ‘sekspositief’ noemt. Seksnegativiteit is geen keuze voor of tegen seks. De negativiteit van seks, stellen de makers van dit nummer, wijst op een splitsing in het subject zelf, voorafgaand aan de maatschappelijke strijdvelden in de samenleving. We zijn als mens niet compleet, soeverein of stabiel. Er bestaat geen coherent ‘ik’ dat meester is in eigen huis, of kan worden. Seks maakt het fundamentele gebrek in onszelf zichtbaar, maar lost het nooit op. Seks bevrijdt niet – en bevat toch potentieel voor verandering.

Deze nY is een poging het Angelsaksische discours rond dit thema te presenteren aan en te vertalen voor een Nederlandstalig publiek. Daarbij heeft nY dichters, kunstenaars en denkers gevraagd vanuit hun eigen praktijk een antwoord te bieden op seksnegativiteit.