30+30 Dichtersmarathon 2024

Stichting Perdu - 2023_01_30_dichtersmarathon_email
16 feb om 19:30 | Inloop vanaf 19:00. Taal: Voornamelijk in het Nederlands en Engels Kaarten: Regulier: €12.50, Student/Stadspas/CJP €10, Livestream €6.
Avonden
Op vrijdag 16 februari trekken we, geheel volgens traditie, een blik dichters open. Elk jaar organiseert Perdu de ultieme dwarsdoorsnede van de Nederlandstalige poëzie: maar liefst 30 dichters in 3 uur. Alleen onderbroken door één pauze, niet door aan- of afkondigingen, bio- of bibliografische informatie. Een intense stroom pure poëzie, afgevuurd op de luisteraar die na afloop de zaal uit strompelt als uit een prachtige koortsdroom ontwaakt, dringend toe aan een biertje, een toiletbezoek en de aankoop van minstens vijf nieuwe bundels van zojuist gehoorde dichters. Dit is de marathon, en een beetje poëzieliefhebber wil het voor geen goud missen!
We nodigen een scala aan dichters uit in de breedste zin van het woord, en elke spreker leest twee gedichten van henzelf en één van een buitenlandse collega. Van poëzie tot muziek, van grote namen tot groentjes, van ondoorgrondelijk experiment tot swingende slam: wees welkom voor een grand tour door het hedendaagse poëzielandschap.
Nergens anders zie en hoor je zoveel verschillende vormen van dichtkunst en nergens anders krijg je zoveel dichters voor je geld. Dus kom naar Perdu op 16 februari voor de Dichtersmarathon 2024!
Reserveer snel een plek want de Dichtersmarathon raakt vaak snel uitverkocht! Kun je er niet bij zijn? Dan kun je ook een kaartje voor de livestream kopen, deze is tot een week na het programma nog terug te kijken.
Met:
Alara Adilow
Osama Alloush
Maria Barnas
Yousra Benfquih
Sophia Blyden
Gershwin Bonevacia
Anne Bosveld
Laura Broekhuysen (video)
Anne Büdgen
Omar Dahmani
Egan Garr
Erik Jan Harmens
Erwin Hurenkamp
Thirza van Kampen
Çağlar Köseoğlu
Hannah Chris Lomans
Yannick van Puymbroeck
Liza de Rijk
Michiel Ris
Betül Sefika
Joshua Snijders
Susan van Veen
Lotte Velvet
Anne Marijn Voorhorst
Nadia de Vries
Samuel Vriezen (piano)
Han van Wieringen
Levina van Winden
Kira Wuck