HUMA-café: Jacqueline Duurland: Vinosofie

Stichting Perdu - Jacqueline duurland
28 jan om 15:00 | Tickets: 12,- standaard 5,- leden Humanistisch Verbond Deur open: 14:30 Start programma: 15:00 Einde programma en napraat: 18:00 Taal: Nederlands
Anders

Jacqueline Duurland (1955) is schrijver en filosoof. Zij schreef voor diverse media en was als docent verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Zij geeft lezingen en colleges voor de Filosofiefabriek en de Vrije Academie en zet zich in om filosofische inzichten toegankelijk te maken voor een groter publiek.

Praten over ‘de zin van het leven’ onder het genot van een glas wijn. Dit is het beeld dat veel mensen van filosofie hebben. In werkelijkheid is filosoferen een pittige denkinspanning die niet altijd goed samengaat met de roes van het drinken. Jacqueline Duurland, een filosoof die van een goed glas wijn houdt, vindt dit wankele evenwicht al belicht door grote filosofen in de oudheid, en heeft zich verdiept in wijnwijsheid in al haar facetten. In Vinosofie laat ze zien hoe wijn inspireert tot filosoferen. Ze neemt bekende thema’s uit de wijnwereld als vloeiende ingang tot een praktische levensfilosofie: van wijntranen en ouderen tot troostdrinken en zielenroerselen.

Na afloop drinken we op een mooi nieuw jaar en op onze gezondheid.