Poëzie Integraal: VLERK

Stichting Perdu - Vlerk
01 mrt om 20:00 | Inloop vanaf 19:30. Kaarten: Regulier €12.50, Student €10, Livestream €6. Taal: Nederlands.
Avonden

Perdu presenteert de eerste in een gloednieuwe reeks programma’s, Poëzie Integraal, waarbij een dichtbundel van begin tot einde wordt voorgelezen. Een unieke belevenis waarbij de samenhang en evolutie van thema’s, emoties en taalgebruik zich onthullen. Want waarom slechts proeven als je je helemaal kunt laten onderdompelen? 

Voor de eerste editie hebben we niemand minder dan dichter Idwer de la Parra gestrikt om zijn bundel Vlerk (2023 Bezige Bij, winnaar Awater poëzieprijs) voor te dragen. Daarnaast zal componist Heleen Van Haegenborgh, bekend om haar experimentele en gedurfde improvisatiestukken, reageren op de bundel met een nieuw muzikaal stuk. Haar conceptuele benadering van muziek, prikkelt niet alleen de zintuigen maar zet ook de verbeelding van de luisteraar in gang.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen in deze viering van poëzie en experimentele muziek.

Over de gastsprekers

Idwer de la Parra is dichter en tuinman. Zijn debuut Grond verscheen in 2016 – Vlerk is zijn tweede bundel.

Dichterschap, dit verendek –

rukwind mort aan de pennen.

 

Ik wil ze kwijt maar durf ze

zelf niet neer te leggen.

 

Moeder, wat is er van mij

geworden? Een zingende kraai?

 

Toch ziek om al die lelijkheid

fraai te willen zeggen.

 

Heleen Van Haegenborgh startte haar carrière als pianist, gespecialiseerd in hedendaagse muziek en extended techniques. De laatste jaren is ze vooral actief als componist. Ze werkte vaak samen met theatermakers en visuele kunstenaars maar ook improvisatieprojecten zijn altijd aanwezig geweest tijdens haar carrière. Ze nam deel aan European Melting Pot in Wroclaw, Istanbul Express in Istanbul, Peking Express in China. Ook in België werkt ze nauw samen met muzikanten met een andere achtergrond zoals jazz, elektronica, Japanse muziek, free impro. Deze samenwerkingen resulteerden in platen die uitkwamen bij De Werf records, Entr’acte, El Negocito Records, Logos en Het Balanseer. In 2022 bracht ze Squaring the Circle voor 4 percussionisten en elektronica, en nu bereidt ze een soloplaat voor (piano en elektronica) die in 2024 uitkomt bij De Werf Records. Ze studeerde compositie aan het Conservatorium van Brussel, piano in Gent en volgde de lerarenopleiding in Antwerpen.