Vers van het Mes in Amsterdam

Stichting Perdu - 2024_02_21_versvanhetmes_facebook
05 apr om 20:00 | Inloop vanaf 19:30. Taal: Nederlands. Kaarten: Regulier €12.50, Student €10, Livestream €6. Taal: Nederlands.
Nederlandstalig
Partner programma
Poëzievoordracht

Uit 126 kandidaten werden David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen geselecteerd voor de tweeënveertigste Vers van het Mes. Kom een glimp opvangen van de toekomst van de poëzie!

Toont je poëzie de werkelijkheid of net een bovenwereld? Wil je de lezer overtuigen van iets? Wil je vooral expressief zijn in je werk of staat het op zichzelf? Het zijn maar enkele vragen waarover de deelnemers van Vers van het Mes zich hebben gebogen bij het schrijven van hun poëtica.

Tijdens deze eerste avond van hun Vlaams-Nederlandse tournee brengen David Alberti, Lotte Brown, Benjamin De Roover en Annemarie van der Meulen hun kersverse poëtica en een selectie uit eigen werk. Ontdek hun zeer verscheiden gedichten en visies op het dichterschap.

Over Vers van het Mes

Vers van het Mes is een van de meest legendarische poëzieprogramma’s van de Lage Landen. Het wordt al sinds 2003 georganiseerd en besteedt aandacht aan nog niet gedebuteerde dichters. Onder begeleiding van partners Perdu en deBuren werken de geselecteerde deelnemers ook aan een kleine poëtica van hun werk.