Vacature Bestuursleden

Stichting Perdu - Vacature
11 jul '24

Stichting Perdu zoekt twee nieuwe bestuursleden. Ooit begonnen als een poëzieboekhandel in Amsterdam, is Perdu uitgegroeid tot een theater voor poëzie en experiment. We programmeren onze eigen avonden op de vrijdag, verhuren het theater aan instellingen met soortgelijke doelen, runnen een kleine uitgeverij, geven schrijfworkshops en onderhouden een boekhandel.

In het bestuur zijn vacatures voor een secretaris en een penningmeester. Het bestuur houdt toezicht op de activiteiten van de stichting en komt tienmaal per jaar bijeen. Een bestuurslid wordt voor vier jaar benoemd. Bij de samenstelling van het bestuur wordt getracht een brede vertegenwoordiging van expertises te borgen. Het gaat daarbij om kennis van het literaire landschap, het boekenvak, de culturele sector, personeelsbeleid, organisatiekunde, financiën en juridische zaken.

Wij zoeken twee bestuursleden met:

  • Ruime bestuurlijke ervaring
  • Affiniteit met het literaire veld in het algemeen en de doelstelling en aard van Perdu in het bijzonder
  • De wil en wens om de visie van Perdu uit te dragen
  • De vaardigheid om te besturen op hoofdlijnen en tegelijkertijd de balans weten te bewaken tussen kritisch tegenspel en constructief samenwerken
  • Een relevant netwerk en oog voor de diverse belangen binnen en buiten de organisatie
  • Affiniteit met vrijwilligersorganisaties

De penningmeester kent binnen het bestuur enkele specifieke taken:

  • Onderhoudt contact met de (interim) directeur over de financiële voortgang en het financieel beleid van de stichting
  • Informeert het bestuur van de stichting over de jaarrekening, de begroting en het risicomanagement
  • Controleert het financiële gedeelte van subsidieaanvragen
  • Is betrokken bij de presentatie van de jaarrekening en het jaarplan (met begroting) aan het bestuur van de stichting
  • Ziet toe op de financiële begroting, prognoses en financiële verantwoording (jaarrekening) die onder verantwoordelijkheid van de interim directeur worden opgesteld

Honorering:
De bestuursleden van Stichting Perdu kunnen aanspraak maken op een vrijwilligersvergoeding van € 500,- (vijfhonderd euro) per jaar.

Tijdsbelasting:
Het bestuur van stichting Perdu vergadert tussen de zeven en tien keer per jaar (normaliter niet in juli en augustus) in Amsterdam. In het voorjaar is er vaak extra werk in verband met de totstandkoming van de jaarrekening, inclusief overleg met de accountant; in het najaar is er extra werk in verband met de opstelling van de begroting.

Interesse?
Stuur uiterlijk zondag 4 augustus een motivatiebrief en beknopt CV naar bestuur@perdu.nl. Geef in de titel van de mail aan of je sollicitatie voor de rol van penningmeester of algemeen bestuurslid is. Voor vragen omtrent deze vacature kun je op hetzelfde e-mailadres terecht.

Perdu maakt programma’s en voorstellingen voor iedereen en zet zich in om minder gehoorde stemmen een podium te geven. Poëzie en literatuur is voor iedereen — en dus ook deze vacature.