Vacature: Hoofd Techniek

Stichting Perdu - Logo perdu_nl_whiteonblack
18 sep '24

Stichting Perdu, podium voor poëzie en experiment, is per direct (1 november 2024) op zoek naar een nieuw hoofd techniek (x/v/m).

 

Over Stichting Perdu

Wij zijn een gespecialiseerde poëzieboekhandel, een cultureel podium en een kleine uitgeverij gevestigd in Amsterdam sinds 1984. Stichting Perdu is het enige literaire theater in Nederland dat zich volledig richt op poëzie en experiment op het snijvlak van literatuur, performance en andere kunstvormen. We doen dit via De Avonden, een programmaserie georganiseerd door onze eigen redactie. We werken vaak samen met andere culturele partners en we verhuren ons theater aan theatergroepen, auteurs, uitgeverijen en educatieve instellingen. De zaal heeft een capaciteit voor ongeveer 80 bezoekers. 

Perdu is van oudsher een vrijwilligersinstelling. Onze boekwinkel en bar worden volledig gerund door vrijwilligers, ondersteund door een kantoorteam dat zorgt voor de kernactiviteiten en de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie. Perdu biedt een theaterzaal in een oude keuken van het binnengasthuis, die je volledig in je eigen beheer hebt. Als hoofd techniek heb je de mogelijkheid om de zaal naar je eigen hand te zetten. De foyer is tevens in de zaal gelegen wat de sfeer ten goede komt. Ons theater is klein en intiem, we hebben veel vaste samenwerkingspartners, huurders en een trouw publiek waarmee we graag een goede relatie onderhouden. 

 

De functie 

Perdu’s culturele seizoen waarin onze eigen en partnerprogramma’s in het theater plaatsvinden, loopt meestal van half september tot eind juni. In juli en augustus hebben we een zomerstop waarin we zorgen voor het onderhoud van het theater en het gebouw en de voorbereidingen voor het komende seizoen. De technicus is verantwoordelijk voor alle aspecten van het runnen van het theater en als kernteamlid is het belangrijk dat de technicus regelmatig aanwezig is bij de wekelijkse vergaderingen van het kantoorteam. Een flexibele inzet (zondag) overdag en op programma-avonden is voor deze functie dus noodzakelijk. 

Tenslotte overziet de hoofdtechnicus het onderhoud van de theaterzaal, kantoor en boekhandel. Stichting Perdu is huurder van het theater binnen een zelf-georganiseerde woongroep met de bewoners van de woningen rondom het theater. Het hoofd techniek onderhoudt contact met de woongroep voor ontwikkelingen van het onderhoud van het pand, en zorgt ervoor dat er in de vakantieperiodes onderhoud gepland en uitgevoerd kan worden aan het theater en de technische installaties. 

 

Wat ga je doen? 

  • Het opstellen van een lichtplan en geluidsplan voor ieder programma,
  • Aanwezig zijn bij het wekelijkse teamoverleg tijdens kantooruren,
  • Regelmatig contact onderhouden met het redactieteam en het kantoorteam,
  • Livestream van programma’s doen en overzien,
  • Overzicht houden op de agenda van het theater,
  • Zorgen voor aanwezigheid van een technicus bij ieder programma dat in Perdu plaatsvindt,
  • Het theater zelfstandig openen en afsluiten van het gebouw,
  • Het maken- en uitvoeren van een planning voor het onderhoud van het gebouw,
  • Planning van alle logistieke en technische aspecten van een programma samen met de redactie van Perdu, event partners of zaalhuurders. 

 

Wie ben jij?

  • Je hebt ervaring met het samenwerken met vrijwilligers en het aansturen daarvan tijdens voorstellingen,
  • Je hebt ervaring met onderhoud van een gebouw, 
  • Je hebt ervaring met licht, geluid en video voor kleine theatervoorstellingen,
  • Je hebt ervaring met onderhoud en aankoop van theatertechnische installaties,
  • Je bent bekend met de Arbo eisen en zorgt dat ze worden nageleefd in verband met huurders die eigen materialen meenemen,
  • Een echte teamspeler die ook kan delegeren,
  • Je hebt affiniteit met (experimentele) literatuur voor het podium en kunst en cultuur in bredere zin,
  • Je bent ervaren in werken met een klein team en hebt affiniteit met de doelen en realiteit van een vrijwilligersorganisatie,
  • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels,
  • Je woont binnen reisafstand van Amsterdam. 

Stichting Perdu onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie. We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in alle geledingen van onze organisatie. Bij de samenstelling van het kantoorteam, het vrijwilligersteam en het bestuur zijn diversiteit van gender, leeftijd, expertise en (etnische) achtergrond nadrukkelijk van belang.

 

Wat bieden wij?

Perdu biedt een inspirerende werkomgeving met gemotiveerde vrijwilligers en professionele ondersteuning. Je krijgt veel bewegingsvrijheid om de stichting verder te ontwikkelen in samenspraak met de directie, de medewerkers, vrijwilligers en het bestuur.

 

Sollicitatieprocedure

Stuur je CV en een korte motivatiebrief (max 1A4) vóór 3 oktober per e-mail naar het bestuur van Perdu op bestuur[at]perdu.nl o.v.v. Vacature Hoofd Techniek.

De gesprekken vinden plaats in de tweede week van oktober. In de derde week van oktober draai je een aantal dagen mee, samen met de hoofdtechnicus. De functie gaat begin november van start.

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Bram Giebels (ons huidige Hoofd Techniek) op 0638257724.

 

Arbeidsvoorwaarden

Perdu volgt de CAO Toneel en Dans 2024. Deze functie is ingeschaald in schaal 8. Voor de functie is 0,63 FTE beschikbaar. Er is een pensioenregeling, recht op vakantiedagen en vakantiegeld. Vanaf 2025 gaat Perdu een nieuwe vierjarige periode in binnen het kunstenplan.

 

Volgende nieuwsbericht