Vacature: Productieleider

Stichting Perdu - Logo perdu_nl_whiteonblack
18 sep '24

Stichting Perdu, podium voor poëzie en experiment, is per direct op zoek naar een productieleider (x/v/m) voor 16 uur per week. 

 

Over Stichting Perdu

Wij zijn een gespecialiseerde poëzieboekhandel, een cultureel podium en een kleine uitgeverij gevestigd in Amsterdam sinds 1984. Stichting Perdu is het enige literaire theater in Nederland dat zich volledig richt op poëzie en experiment op het snijvlak van literatuur, performance en andere kunstvormen. We doen dit via De Avonden, een programmaserie gemaakt door onze eigen redactie. We werken vaak samen met andere culturele partners en we verhuren ons theater ook aan theatergroepen, auteurs, uitgeverijen en educatieve instellingen. Perdu is van oudsher een vrijwilligersinstelling. Onze boekwinkel en bar worden volledig gerund door vrijwilligers, ondersteund door een kantoorteam dat zorgt voor de kernactiviteiten en de dagelijkse gang van zaken binnen de organisatie. 

 

De functie

De productieleider is verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de externe- en interne programmering van Perdu. In deze functie werk je nauw samen met de andere vaste medewerkers en het redactieteam. Jij zorgt voor heldere, soepel lopende logistieke processen en houdt het overzicht over een drukke programmeringsagenda voor zowel de externe programmering (zaalverhuur) als de eigen programmering (De Avonden). Jij bent de spil tussen de externe huurders, de medewerkers en de vrijwilligers.

 

Wat ga je doen?

– Verbinden van de verschillende afdelingen aan elkaar en coördineren van de voorbereidingen,

– Het contactpunt zijn voor zaalhuurders met betrekking tot technische en logistieke zaken na het tekenen van contracten tot de uitvoering van het programma,

– Deelnemen aan het wekelijkse medewerkersoverleg,

Toezien op de planning en organisatie van het productieproces en de benodigde productiemiddelen verzorgen van A tot Z,

– Opstellen van productieplanningen

– Zorgdragen voor het productioneel coachen en begeleiden van de gasten.

 

Wie ben jij?

– Je hebt affiniteit met taal, poëzie, literatuur en kunst en cultuur in bredere zin,

– Je hebt aantoonbare werkervaring als productieleider in de theater- of festivalbranche, 

– Je hebt ervaring met het begeleiden van vrijwilligers, 

Je kunt overzicht houden en plannen,

– Je hebt een probleemoplossend vermogen,

– Je bent een echte teamplayer die ook kan overdragen,

– Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels in woord en geschrift,
– Bent 16 uur per week beschikbaar en gewend aan flexibele werktijden en werken in de avond en/of weekenden is geen probleem (de eerste maanden ben je geregeld aanwezig bij programma’s in de avond),
– Je woont binnen reisafstand van Amsterdam. 

Stichting Perdu onderschrijft de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie. We streven naar een zo groot mogelijke diversiteit in alle geledingen van onze organisatie. Bij de samenstelling van het kantoorteam, het vrijwilligersteam en het bestuur zijn diversiteit van gender, leeftijd, expertise en (etnische) achtergrond nadrukkelijk van belang.

 

Wat bieden wij?

Een inspirerende werkomgeving met gemotiveerde vrijwilligers en professionele ondersteuning. Je krijgt veel bewegingsvrijheid om de stichting verder te ontwikkelen in samenspraak met de directie, de medewerkers, vrijwilligers en het bestuur.

Sollicitatieprocedure

Reageer uiterlijk 6 oktober 2024. Stuur je CV en een korte motivatiebrief (max 1A4) per e-mail naar het bestuur van Stichting Perdu aan bestuur[at]perdu.nl o.v.v. Vacature Productieleider.

Kandidaten die zijn geselecteerd voor een gesprek ontvangen hier in de tweede week van oktober bericht over. De gesprekken vinden plaats in de derde week van oktober. De functie gaat zo snel mogelijk van start.

Voor meer informatie over deze vacature neem contact op met Floresta Platteel (huidige productieleider) op floresta@perdu.nl.

 

Arbeidsvoorwaarden

Perdu volgt de CAO Toneel en Dans. Deze functie is ingeschaald in schaal 6. Voor de functie is 0,4 FTE beschikbaar. Er is een pensioenregeling, recht op vakantiedagen en vakantiegeld. Vanaf 2025 gaat Perdu een nieuwe vierjarige periode in binnen het kunstenplan.