I call upon you

Stichting Perdu - 2024_02_11_uponyou_email
23 feb om 20:00 | Inloop vanaf 19:30. Kaarten: Regulier €12.50, Student €10, Livestream €6. Taal: Nederlands & Engels.
Avonden

Om de publicatie van Virgula in het Engels te vieren, heeft Perdu het genoegen Sasja Janssen, Anne Vegter, Michele Hutchison en Jess Chandler te ontvangen. Sasja, Michele en Jess komen naar ons toe nadat ze Virgula in Engeland hebben gepresenteerd – Sasja als auteur, Michele als vertaler en Jess als uitgever. Met Virgula (Latijn voor komma) als muze en metgezel is Sasja’s boek een boek vol stuwkracht en voorwaartse kracht. Voor de dichter Jack Underwood is het boek opmerkelijk omdat het ‘voortdurend zijn eigen opmerkelijke koorts doorbreekt’. Voor Nuzhat Bukhari laat Virgula ‘elk gevoel en ding in het andere overgaan’; het is een boek ‘vol momenten van opgetogenheid en betovering’.

Naast Sasja, Michele en Jess zijn ook Anne Vegter, die van 2013 tot 2017 Dichter des Vaderlands was en in 2021 en 2022 Stadsdichter van Rotterdam. Vegters Eiland berg gletsjer verscheen in 2022 in het Engels als Island mountain glacier bij Prototype en werd vertaald door Astrid Alben. Een uittreksel uit het eerste nummer van Perdu’s meertalige tijdschrift Mop Mop zal een genoegen zijn om Anne uit dit en recenter werk te horen voorlezen.

Zowel Eiland berg gletsjer als Virgula werden bekroond met de Awater Poëzieprijs, en het is een bijzondere kick om deze twee dichters samen met hun medewerkers bij Perdu in het vooruitzicht te hebben. De avond zal bestaan uit voordrachten in het Nederlands en Engels, en een gesprek over Sasja en Anne’s poëzie en het vertalen.