Perdu’s kleine uitgeverij richt zich op het vertalen en uitgeven van hedendaagse experimentele poëzie, voornamelijk in het Nederlands. Tot nu toe heeft Perdu verschillende poëziebundels gepubliceerd, waaronder de Atopias-reeks, de Kleuren-reeks en de Sporen-reeks. Bekijk een uitgebreide selectie in onze online boekwinkel.

 

Tijdschrift Mop Mop

Mop Mop is een meertalig tijdschrift dat poëzie wil verspreiden buiten het systeem van schrijfcarrières, schrijversbabbels en prijzen. De eerste editie (2022) stond onder redactie van Cato van Schaik en Phil Baber en bevatte poëzie in het Nederlands en Engels van Amy De’Ath, Anne Vegter, Astrid Alben, Maria Barnas, Michael Tedja, Peter Manson, Ryan Dobran en Verity Spott. Het magazine is vormgegeven door Rietlanden Vrouwenbureau. Voor deze eerste editie van Mop Mop werkten zij met materiaal uit Perdu’s archief en verwerkten dit in hun unieke ontwerp. 

Mop Mop 2 (2023) is geredigeerd door Cato van Schaik en Oliver J. Taylor. Het bevat werk in het Nederlands en Engels van Alara Adilow, Sophie Collins, Maarten van der Graaff, Lisa Jeschke en Uljana Wolf (vertaald door Sophie Seita). Het is ontworpen door Hannah Machover en Joseph Bradley-Hill.Je vindt Mop Mop 1 en 2 in onze boekwinkel of online.